Wellness Body & Soul

Home / Hotel / Wellness Body & Soul

 

 

 

Relaksirajuću dimenziju boravku u Pahuljici daje hotelski wellness program za opuštanje i rekreaciju.

Imajući u vidu način života savremenog čovjeka, stres koji je postao svakodnevnica, manjak vremena, Hotel Pahuljica sa velikim zadovoljstvom i ponosom predstavlja svoj Body&Soul centar, centar čiji je osnovni zadatak vaše zadovoljstvo i relaksacija, kako tijela tako i duha.

Sagledavši svakodnevnicu i tempo života smatramo da posjet wellness centru treba biti poseban i ugodan doživljaj, nešto što će uljepšati vaše sate ili dane, te ništa manje ne bi trebalo biti prihvatljivo. Stoga, tim wellness centra Pahuljice napravio je posebne programe relaksacije.

Body&Soul oaza je mira, opuštanja, uživanja, vaše utočište. Čarolija mirisa, muzike i svjetla odvesti će vas na drugo mjesto, mjesto gdje vlada harmonija tijela i duha, a gdje stres nema šta da traži.

U Pahuljici, svakodnevno su vam na raspolaganju fitnes, sauna, bazen, te mnoge masaže kojima ćemo vas ponovo dovesti u relaksirano stanje, stanje koje podrazumijeva osmijeh na vašem licu.

Body&Soul tim obučen je za masaže, te koristi metode istočnjačke i zapadnjačke tradicije, i tu je da vam pomogne uspostaviti emocionalnu ravnotežu.

Naš wellness centar suprotnost je dnevnog, uobičajenog i stresnog načina života. Zdravlje i ljepota nikada ne bi trebali da silaze s vrha prioriteta osoba koje istinski njeguju duh i tijelo, osoba koji misle na svoje zdravlje.

Čokoladna čarolija

Kao dijete, ko nije sanjao o posjeti tvornici čokolade i zaranjanju u toplu finu čokoladu?! Naši snovi se sada ostvaruju.Svi želimo pobjeći od svakodnevnog stresa i prepustiti se blagodatima koje pruža tretman toplom čokoladom.Stoga se može reći da je ova masaža jedna od najosjećajnijih i najnježniijih koje postoje.Predstavlja potpuno uranjanje u fizičko i duševno stanje opuštanja.Djelotvorna je protiv stresa i lošeg raspoloženja te izuzetno dobra za dijabetičare, trudnice, ljude koji puno sjede ili su na dijeti.Bogata je vitaminom A, mineralnim solima i taninom te je odličan tretman za lice i tijelo. Pogodna je kako za žene tako za muškarce.

Hot stone masaža

Hot stone masaža – ugodna masaža toplim vulkanskim kamenjem opušta bolne mišiće a mirisna eterična ulja hrane i njeguju Vašu kožu. Doživljaj počinje masažom cijelog tijela uljem obogaćenim esencijalnim tvarima, drenažnog i stimulativnog djelovanja. Potom slijedi masaža naizmjence.

Masaža algama

Masaža algama jedan je od najblagotvornijih načina postizanja i očuvanja zdravlja i dobrog raspoloženja.
Stimulira krvotok i na taj način omogućuje bolju oksigenizaciju tkiva.Opušta mišiće, potiče probavu te ubrzava izlučivanje otpadnih tvari. Djeluje na živčani sistem smirujući nervozu i smanjujući nivo stresa u organizmu. Istovremeno djeluje kao aroma-terapija koja ukljanja osjećajne blokade.

Masaža 24k zlatom

Zlato (lat. aurum) je dragocijena kovina koje simbolizira sunce. Zbog svoje rijetkosti, bljeska i trajnosti oduvijek je cijenjeno kao simbol moći, bogastva i ljepote. U starim kulturama smatralo se za božanski dar, te su ga koristili faraoni, Maje i Inke a Kleoptra je spavala sa zlatnom maskom što se smatra tajnom zbog kojeg je ova kraljica imala besprijekornu kožu. U starom Rimu zlato se upotrebljavalo za liječenje raznih kožnih oboljenja. Kraljica drevne dinastije Čin svakodnevno je upotrebljavala zlatni valjak za masažu lica.

Naboj zlata potiče životnu energiju. Dokazano dijeluje na podmlađivanje kože, glađenje linija i zatezanje bora, te poboljšava tonus kože. Koža njegovana zlatom postaje vidljivo glađa i sjajna.

Masaža stopala

Terapijski koncept refleksne masaže u razvio je Hanne Marquart i temelji se na refleksnim zonama naših stopala koje su poznate već hiljadama godina.
Masažom određenih refleksnih zona utiče se na organe i dijelove tijela. Ovaj vid masaže posebno se preporučuje u toku kura mršavljenja, regeneracije i čišćenja. Mi primjenjujemo ovu masažu prije svega u cilju savladavanja stresa i kao prevenciju bolesti.

Pravila ponašanja u wellness zoni:

Dragi gosti,molimo Vas da se pridržavate pravila ponašanja wellnessa hotela “Pahuljica”.

 

Bazen:

 • Obavezno tuširanje prije upotrebe bazena !
 • Obavezno korištenje kape za kupanje (mogu se kupiti u shopu kod recepcije) !
 • Obavezna upotreba prikladne obuće (papuče se mogu kupiti u shopu pored recepcije)
 • Molimo ne nositi vrijedne stvari i novac (za izgubljene stvari ne preuzimamo odgovornost)
 • Ne nositi peškire iz soba na bazen (na bazenu možete dobiti iste)

 

Sauna:

 • Obavezno tuširanje prije upotrebe
 • Ne koristiti saunu ukoliko je nakit na Vama
 • Vodu u sauni poljevati isključivo po vrućem kamenju na peći
 • U slučaju prehlade ili neke druge bolesti, ne koristiti saunu
 • Saunu koristiti isključivo bez garderobe (higijenski razlozi-odjevni predmeti na visokoj temperaturi predstavljaju izvor bakterija)
 • Ne ostavljati peškire u sauni poslije korištenja.

 

Masaža:

 • Prije dolaska na masažu skinuti nakit i dobro oprati tijelo.

 

HVALA

Vaš Body & Soul Team